Techniek

Wij werken uitsluitend met zeer hoogwaardige componenten en systemen. Zo weten we zeker dat uw verlichting of domotica perfect aansluit bij elke behoefte in uw pand of ruimte. Wij maken gebruik van onderstaande technieken.

 

DyNet

DyNet is een protocol dat is ontwikkeld door Dynalite in Sydney. In 2009 werd Dynalite overgenomen door Philips en heet sindsdien Philips-Dynalite. Het DyNet protocol wordt gebruikt voor lichtbesturing en gebouwautomatisering en wordt over de gehele wereld toegepast.

dfa Meer info

DALI

DALI (Digital Addressable Lighting Interface) is de opvolger van het 0-10v systeem en van DSI (Digital Signal Interface). Het is gebaseerd op beide protocollen. Het wordt gebruikt voor lichtbesturing en gebouwautomatisering. In een DALI systeem krijgt ieder device een eigen adres waardoor een zeer precieze en uitgebreide programmering mogelijk is.

dfa Meer info

KNX

KNX is een gestandaardiseerd OSI-netwerkprotocol dat wordt toegepast in zogenaamde intelligente gebouwen. Het is de opvolger van EHS, Batibus en EIB. De KNX Association is het orgaan dat de KNX-standaard waarborgt.

dfa Meer info

DMX512

DMX512 (Digital Multiplex) is een standaard voor digitale netwerken zoals die vaak gebruikt worden voor licht en effecten op podia. Het is in eerste instantie bedacht als standaard methode om lichtdimmers te besturen. Het werd al snel het belangrijkste protocol voor het koppelen en besturen van dimmers en speciale effecten zoals rookmachines en intelligent podiumlicht. De toepassing van DMX512 heeft zich gaandeweg uitgebreid van podia naar gebouwen om bijvoorbeeld verlichting of elektronische billboards te sturen.

dfa Meer info

BACnet

BACnet is ontworpen om communicatie mogelijk te maken tussen gebouwautomatisering en systemen voor bijvoorbeeld verwarming, ventilatie, airconditioning en beveiliging. Het BACnet protocol biedt de mogelijkheid om informatie uit te wisselen tussen deze systemen zodat een maximale efficiëntie bereikt kan worden.

dfa Meer info

Z-Wave

Z-Wave is een protocol dat is ontworpen om draadloze communicatie mogelijk te maken in gebouwautomatisering. De techniek maakt gebruik van low-power RF-zenders die ingebouwd kunnen worden in allerlei elektronische apparaten maar ook in verlichting.

dfa Meer info

ZigBee

ZigBee is een verzamelnaam voor een grote hoeveelheid aan protocollen voor communicatie tussen PAN-netwerken. Het is gebaseerd op een IEEE 802.15 standaard en maakt gebruik van low-power zenders. Door deze zenders toe te passen in een zogenaamd ‘mesh’ netwerk, kunnen de zenders toch over grote afstanden met elkaar communiceren.

dfa Meer info

LonMark

LonMark (local operating network) is een netwerk-platform dat ontwikkeld is door Echelon Corporation om netwerk devices te besturen die met elkaar ‘verbonden’ zijn door middel van twisted pair, glasvezel of RF. Het wordt toegepast in gebouwen om licht en klimaat te besturen.

dfa Meer info

Ethernet

Ethernet is een reeks van computernetwerk technologieën die gebruikt wordt voor LAN’s (Local Area Networks). Dit protocol is in 1980 geïntroduceerd en in 1983 gestandaardiseerd als IEEE 802.3. Het heeft wired LAN systemen zoals Token Ring, FDDI en Arcnet vervangen.

dfa Meer info