DALI

DALI (Digital Addressable Lighting Interface) is de opvolger van het 0-10v systeem en van DSI (Digital Signal Interface). Het is gebaseerd op beide protocollen. Het wordt gebruikt voor lichtbesturing en gebouwautomatisering. In een DALI-systeem krijgt ieder device een eigen adres waardoor een zeer precieze en uitgebreide programmering mogelijk is.

DALI is een professionele interface voor verlichtingscomponenten. Dankzij dit intelligente lichtcontrolesysteem kunt u verlichtingsregelaars, sensoren, bedieningsapparaten en lampen eenvoudig laten samenwerken. Hiermee wordt technisch geavanceerd lichtmanagement overal mogelijk.

DALI staat voor Digital Addressable Lighting Interface. Ook in dit intelligente lichtregelsysteem zijn vooraf geprogrammeerde scènes en verlichtingseffecten mogelijk. Zo realiseert u snel de gewenste sfeer en een grote energiebesparing. Ideaal voor in een kantoor, restaurant, theater of bioscoop.

Maak je leven smart
Uw persoonlijke wensen kunt u eenvoudig opslaan in het systeem. DALI maakt de verlichting in een ruimte centraal of decentraal bedienbaar. De bediening is eenvoudig en regelbaar via touchscreens en toetsenpanelen. DALI stuurt tevens de daglichtregeling aan. Dankzij bewegingssensoren dimt de verlichting bij afwezigheid of schakelt deze in of uit.

In een DALI-installatie kunnen EVSA’s of LED-drivers van elk merk door elkaar toegepast worden. Bij het ontwerpen van een DALI-installatie is het belangrijk een definitieve tekening met de elektrotechnische installatie en een functionele omschrijving te hebben. Tovèrli helpt u graag op weg met deze krachtige oplossing voor alle verlichtingscomponenten.